Місто долучилося до загальноєвропейської ініціативи

010220161    Угода мерів – загальна ініціатива Європейського Союзу за участю місцевих і регіональних органів влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищити енергоефективність та використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Підписанти Угоди беруть на себе зобов’язання зменшити власні викиди CO2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи таким чином «зеленому» економічному зростанню та підвищенню якості життя.

    Завдяки своїм унікальним характеристикам, Угода мерів позиціонується інститутами ЄС як виняткова модель широкого руху та багаторівневого управління, яка об’єднує місцеві, регіональні і національні сили задля досягнення цілей, пов’язаних зі зміною клімату і споживанням електроенергії.

    Місцеві органи влади всіх рівнів – від малих сіл до столиць і великих міст, таких як Київ, Лондон, Париж і Тбілісі – мають право стати Підписантами Угоди мерів. Приєднання до Угоди мерів надає можливість міській раді забезпечити своїх громадян екологічно, соціально і економічно стабільним середовищем, збільшити зусилля, направлені на зменшення викидів СОна своїх територіях, а також отримати підтримку, визнання і передовий досвід від європейських країн і міжнародної спільноти.

    Рада уповноважила міського голову Володимира Максима від імені територіальної громади міста підписати «Угоду мерів». Підписання цієї ініціативи дасть змогу красноградцям брати участь в проектах європейської спільноти, що направлені на енергозбереження.

Залишити відповідь