Свято національної єдності

200520166   День вишиванки. Не зважаючи на те, що цього року у свята перший ювілей — 10 років та у нашому місті воно дебютувало лише цього травня.

   Ініціатива провести в Краснограді заходи з нагоди Дня вишиванки належить депутату міської ради Юрію Бакалу. Її було почуто. І міська, і районна влади підтримали цю ініціативу та надали всю необхідну допомогу.

   І ось 19 травня на Малій площі зібралися вбрані у вишиванки красноградці. Перед ними виступили мер міста Володимир Максим, депутат міської ради Юрій Бакал, завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Сиплатова.

   «Одягнути вишиванку — це не тільки гарно виглядати, це оприлюднювати свою приналежність до українського народу, його історії, сьогодення та майбутнього; засвідчити свою позицію. День вишиванки – свято національної єдності. Воно вкрай важливе саме сьогодні, адже показує, — українці єдині, а отже, незборимі», — сказав Володимир Максим у своїй промові.

    Потім був парад вишиванок. Гарна вбрані дорослі та діти пройшлися центром міста та повернулися до місця виходу — до готелю «Ювілейний». Ходу очолювали місцеві школярі та студенти, які несли величезний жовто-блакитний прапор. Та на цьому святкування не завершилося. Далі було поздоровлення голів Харківської обласної ради Сергія Чернова, районної державної адміністрації Євгена Третякова й районної ради Володимира Птишника, конкурс на кращу вишиванку, в якому визначали переможців серед чоловіків, жінок та дітей. Також було покладено квіти до погруддя Т.Г.Шевченка.

   Цього року Красноградщина вперше відзначила це свята та матимемо надію, що це стане традицією.

200520167   200520168

Залишити відповідь