Встановлено єдину процедуру відшкодування збитків, заподіяних внаслідок порушення вимог земельного законодавства

   П’ятого грудня відбулося чергове засідання сесії, на якому було затверджено Порядок визначення та відшкодування Красноградській міській раді збитків, заподіяних внаслідок невикористання земельних ділянок, самовільного зайняття земельних ділянок та використання земельних ділянок з порушенням земельного законодавства.

   Визначення недоотриманих місцевим бюджетом сум покладається на комісію по визначенню збитків власникам землі та землекористувачам. Її склад затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради. До комісії можуть бути включені:

   – депутати Красноградської міської ради, керівники та працівники виконавчих органів міської ради;

   – представники управління Держкомзему України у місті Краснограді;

   – представники державної податкової адміністрації;

   – представник організації, що має ліцензію на виконання робіт із землеустрою.

   Після затвердження акту про визначення збитків рішенням виконавчого комітету Красноградської міської ради відділ благоустрою Красноградської міської ради у п’ятиденний термін направляє суб’єктам повідомлення про необхідність відшкодування збитків. У разі визнання вимог, зазначених у повідомленні, та надання згоди на добровільне відшкодування збитків укладається відповідний договір. У випадку недосягнення сторонами згоди або неотримання результатів розгляду повідомлення про необхідність відшкодування збитків у встановлений строк з урахуванням поштового обігу, відділ благоустрою передає матеріали щодо відшкодування збитків до відділу правового забезпечення Красноградської міської ради для підготовки позову про примусове відшкодування збитків в судовому порядку.

   «Цей Порядок є дуже корисним. Відтепер міська рада зможе якось впливати на порушників земельного законодавства. Адже саме наш бюджет через них недоотримує надходження. До цього часу ми не мали достатніх важелів впливу. З прийняттям цього порядку все зміниться», — сказав міський голова Володимир Максим, коментуючи це питання.

Залишити відповідь