Встановлено вартість харчування в дошкільних навчальних закладах міста на наступний рік

   Відповідне рішення було затверджено на засіданні сесії міської ради 23 грудня.

Плата батьків за харчування складатиме 11 грн 40 коп в день. Це — 60 відсотків від повної вартості. Інші 40% — за рахунок бюджету. У літній період повна вартість харчування однієї дитини в день складатиме 20,90 грн (12,54 — батьківська плата, 8,36 — бюджетні кошти).

Потурбувалися депутати міської ради і про пільгові категорії. Іншим рішенням зменшили на 50 відсотків розмір плати для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей віком до 18 років (до 23 років, якщо дитина навчається за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах). Нарівні з рідними дітьми враховуються падчерки та пасинки, які проживають у цій сім’ї іншого з батьків.

Повністю від сплати за харчування в дошкільних навчальних закладах звільняються батьки або особи, які їх замінюють, дітей таких категорій:

— дітей-інвалідів, які не мають протипоказань для відвідування дошкільного навчального закладу;

— дітей учасників бойових дій та тих, які приймали участь в зоні АТО на сході України;

— дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях;

— дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Зменшення розміру плати або звільнення батьків від плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах запроваджується в місячний термін після подання відповідних документів.

Залишити відповідь