Свято Великої Перемоги

Мільйони полеглих воїнів та мирних жителів, десятки тисяч сиріт та людей, які залишилися без своїх домівок — такі наслідки завдала Друга світова війна Україні.
Сімдесят два роки живе в серцях наших співвітчизників, їх дітей та внуків військова відвага, солдатська доблесть і патріотизм, які проявили ветерани тієї страшної війни, визволяючи від нацизму рідну землю. І щороку красноградці збираються біля меморіального комплексу «Братські могили», щоб низько вклонитися та подякувати їм за героїчний подвиг.

Так і цього року дев’ятого травня керівництво міста та району, громадськість взяли участь у мітингу, присвяченому Дню Перемоги.

Від міського голови Володимира Максима слова привітань та побажань ветеранам війни та учасникам бойових дій передала секретар міськради Катерина Єніна.

«З 1945 року дев’яте травня є для нас найсвітлішою і найдорожчою датою, в якій воєдино злилися почуття неймовірної гіркоти і болю, а також безмежної радості і гордості за свій великий народ.

Як говорять самі ж ветерани, та весна була найтеплішою, найяскравішою, тоді, здавалося, і сонце світило по-особливому. А ніжний аромат бузку, що квітнув тої пори, і досі залишається найприємнішим і найріднішим.

Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто зупинив фашистську навалу ціною власного життя, складаємо глибоку шану всім, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу», — сказала Катерина Єніна, звертаючись до присутніх на заході ветеранів та учасників бойових дій.

На завершення мітингу красноградці вшанували пам’ять загиблих під час Другої світової війни хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу.

Залишити відповідь