У Піщанці обговорили пропозицію щодо об’єднання територіальних громад

На зібрання, яке відбулося дванадцятого травня, прийшли делегати від усіх виборчих округів, що знаходяться на території сільської ради. Також у громадських слуханнях взяли участь голова райради Володимир Птишник, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Костянтин Фролов, перший заступник міського голови Григорій Кревсун, заступник міського голови Дмитро Стецюренко та секретар міськради Катерина Єніна.

Головуюча на зборах Піщанський сільський голова Світлана Кривенко розповіла своїм односельцям про особливості ОТГ, проаналізувала всі переваги створення спроможної територіальної громади з центром у місті Краснограді. Про це говорив і очільник райради Володимир Птишник.

Мешканців же населених пунктів Піщанської сільради хвилювало, що громада може втратити свою самостійність у прийнятті рішень щодо ремонту місцевих доріг, утримання закладів соціальної сфери. Питали вони і про надходження акцизу від продажу нафтопродуктів. Для сільради цей вид податку є дуже важливим, адже на її території знаходиться декілька АЗС.

Учасники зібрання отримали вичерпні відповіді на всі свої запитання та більшістю голосів рекомендували сільській раді надати згоду на добровільне об’єднання сіл Піщанка, Покровське, Новоселівка Піщанської сільської ради в Красноградську міську об’єднану територіальну громаду Красноградського району Харківської області з центром у місті Краснограді.

Залишити відповідь