Чи повинен комбінат комунальних підприємств сплачувати екологічний податок?

Над цим питанням розмірковували під час наради, що відбулася у Красноградській міській раді.

Справа в тому, що комбінат комунальних підприємств є лише перевізником твердих побутових відходів від населення до місця зберігання, а не власником полігону. Та все ж йому доводиться сплачувати такий вид державного податку, як екологічний. Це впливає на господарську діяльність комбінату, адже йому доводиться віддавати доволі суттєву суму коштів.

За допомогою у вирішені порушеного питання керівництво ККП звернулося до міськради. Учасники наради детально обговорили проблему, що склалася та намітили подальші дії. Враховуючи, що рішення про те, чи має підприємство сплачувати цей збір не відносить до компетенції міської ради, було вирішено звернутися до Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації з проханням допомогти у розв’язанні цього питання.

У разі звільнення Красноградського комбінату комунальних підприємств від сплати екологічного податку, зекономлені кошти можна було б спрямувати на придбання нових контейнерів, сміттєвих баків та виконання інших заходів із благоустрою.

Залишити відповідь