На запитання: «Чи має бути місто чистим та охайним?» кожен із нас відповість ствердно

Проблема несанкціонованих сміттєзвалищ, невивезених спиляних гілок та опалого листя хвилює багатьох. Принаймні, таке враження складається, коли гортаєш сторінку новин у Facebook, яка рясніє фотографіями на відповідну тему. Коментарів під ними завжди багато. Здебільшого люди звинувачують у цьому місцеву владу. Та на цьому активність містян, здебільшого, і завершується. Жодної пропозиції щодо проведення заходів з благоустрою, яку ми завжди готові підтримати, надавши транспорт чи, приміром, мішки для сміття, до міської ради не надходило.

Так, наведення благоустрою у громадських місцях — обов’язок органу місцевого самоврядування. Над чистотою у місті працюють фахівці комбінату комунальних підприємств та житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства, громадські робітники. Долучаються й красноградці, але такі випадки більше виключення. Навпаки, все частіше доводиться спостерігати, як містяни стають причиною захаращеності. Один із прикладів зовсім свіжий — сьогодні зранку на одній із вулиць міста стався прикрий випадок. Батьки разом із своєю дитиною крокуючи у своїх справах, викинули пакет зі сміттям просто комусь під двір. Їм було важко пройтися півкварталу до сміттєвих баків, тому вони вирішили залишити пакет біля купи гілок, яку залишили після прибирання свого подвір’я інші мешканці міста.

Окрім того, що вони самі негарно вчинили, так своїм же прикладом навчають і дитину. На вашу думку, коли вона виросте, як себе поводитиме?

Р.S. Якщо красноградцям байдуже, в якому місті вони мешкають (відмовляються від двірників, щоб менше платити; не укладають договори на вивезення ТПВ; створюють сміттєзвалища, де заманеться), то може не потрібно нічого робити, може ми варті того, аби жити в брудному місті?

Передбачаючи коментарі про необхідність штрафування тих людей, які не виконують Правила благоустрою, зазначаємо, що зробити це можна лише у разі, якщо порушник надасть документи, що посвідчують його особу. На готовність громадян це зробити розраховувати не доводиться.

Якщо Ви стали свідком такої ситуації, не залишайтеся байдужими — зробіть зауваження, наголосіть, що на такі вчинки спроможна лише непорядна людина.

Може хоч осуд суспільства вплине на поведінку деяких громадян.

Залишити відповідь