На сьогодні однією з найактуальніших проблем є забезпечення населення якісними медичними послугами та життєво необхідними лікарськими засобами

Її розв’язання потребувало розробки та реалізації Програми розвитку медичного простору міста Краснограда, яка діяла, зокрема, і минулого року.

Звіт про її виконання депутати заслухали у середу під час засідання міської ради. Програмою передбачалося співфінансування видатків з виготовлення проектно-кошторисної документації та капітального ремонту вхідної групи приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини міста Краснограда в будинку 9 на мікрорайоні 3. Також було співфінансовано видатки на придбання автомобіля PEUGEOT Вoxer для Красноградської центральної районної лікарні для транспортування пацієнтів до закладів третинної медичної допомоги. Програма передбачала і придбання медобладнання для Красноградської ЦРЛ (багаторазові монополярні петлі-електроди до резектоскопу у кількості 3-х штук).

Міська влада вживає заходи з підвищення якості та доступності медичних послуг не лише в рамках Програми. Наразі міська рада працює над залученням грантових коштів на розвиток первинної ланки медицини шляхом участі у конкурсі «Ефективна первинна медицина в громаді». Він реалізується в рамку програми «Підтримка громадського суспільства, місцевих влад та прав людини в Україні» й фінансується Європейським Союзом.

Проект, розроблений міською радою, має назву «Забезпечення доступності та ефективності первинної медичної допомоги мешканцям територіальної громади м. Краснограда, с-щ Дослідне, Степове та Куми шляхом проведення телемедичних консультацій». Його реалізація дасть можливість підключити міську амбулаторію до медичної інформаційної системи, придбати інтегровану систему дистанційної діагностики та гематологічний автоматичний аналізатор. Запровадження телемедичного консультування спеціалістами обласного рівня є дієвим кроком збільшення кількості та покращення якості медичних послуг.

Залишити відповідь