Інформація щодо процедури придбання дров населенням для власних потреб

Державне підприємство «Красноградське лісове господарство» доводить до відома Доручення Державного агентства лісових ресурсів України від 05.10.2021 стосовно реалізації деревини на підставі «прямих договорів».

Так згідно з дорученням державним лісогосподарським підприємствам необхідно припинити реалізацію деревини на підставі «прямих договорів», окрім реалізації деревини для задоволення потреб національної безпеки та оборони, подолання наслідків надзвичайних ситуацій, стихійних лих; відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”; для задоволення потреб бюджетних установ та населення на опалення; використання якої передбачено колективними договорами постійних лісокористувачів; для потреб індивідуального будівництва і ремонту будівель (для фізичних осіб). Загальний обсяг по кожному «прямому договору» з фізичними особами не повинен перевищувати на рік 15 куб. м (для договорів по дров’яній деревині), 30 куб. м (для договорів по діловій деревині).

Відповідно до вищезазначеного доручення купівля деревини для опалення для потреб фізичних осіб здійснюватиметься за наступною процедурою:

  1. Потрібно звернутися до контори лісгоспу або лісництва та написати заяву з проханням реалізувати деревину паливну для опалення власної будівлі, зазначити обсяг. До заяви необхідно додати копію паспорту, копію ідентифікаційного коду та акт про наявність пічного опалення (на сьогоднішній день акт не обов’язково).
  2. Адміністратором системи електронного обліку деревини лісгоспу буде подано заявки для внесення відповідних контрагентів для задоволення потреб населення до Дії «ЛІАЦ».
  3. В разі схвалення заявки на купівлі деревини фізична особа повинна повторно звернутись до лісництва, отримати рахунок.
  4. Після оплати деревина може бути відвантажена.

Найменування лісництв, місцезнаходження контор:

Наталинське – с. Наталине (кв. 125 вид. 11), лісничий Фролов Володимир Володимирович – 0669160582;

Вартість деревини дров’яна для непромислового використання (може бути використано як паливо) для фізичних осіб: Сосна – 546 грн куб. м Клен, ясен, дуб – 699 грн куб. м Вільха – 546 грн куб. м

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.