Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення міської ради від 17 серпня 2022 року №2710-VІІІ «Про зміну типу Піщанського ліцею Красноградської міської ради Харківської області»

1. Найменування організатора громадського обговорення
Відділ освіти Красноградської міської ради
2. Питання, винесене на громадське обговорення
Про проведення громадського обговорення проєкту рішення міської ради від 17 серпня 2022 року №2710-VІІІ «Про зміну типу Піщанського ліцею Красноградської міської ради Харківської області»
Мета: врахування громадської думки мешканців Красноградської територіальної громади щодо зміни типу Піщанського ліцею на гімназію
До участі в обговоренні запрошуються мешканці Красноградської міської територіальної громади.
Органи місцевого самоврядування мають до 1 вересня 2024 року затвердити плани формування ефективної мережі закладів загальної середньої освіти, з урахуванням вимог законодавства до ліцеїв, безпечного, інклюзивного та цифрового освітнього простору, демографічних показників, спроможності територіальних громад, профілізації старшої профільної школи та профілів навчання. Головним фактором при визначенні спроможності закладу освіти є чисельність дитячого населення, що проживає на закріпленій за закладом освіти території.
Загальна інформація про Піщанський ліцей Красноградської міської ради Харківської області:
Юридична адреса: 63332, Харківська область, Красноградський район, с.Піщанка, вул. Шевченка, б.38А.
Чисельність дитячого населення:
від 6 до 18 років (на 01.01.2023) – 706 дітей;
від 0 до 6 років – 203 дітей.
Проєктна потужність закладу: 320 учнів.
Фактична завантаженість закладу: 87%
Кількість учнів у 2022/2023 навчальному році: 279 дітей, у тому числі:
– 1-4 класи: 121 учнів
– 5-9 класи: 149 учнів
– 10-11 класи: 9 учнів
Фактична середня наповнюваність 1-11 класів: 21 учень.
Вартість утримання 1 учня (факт 2022 року): 11183,56 грн.;
– плановий розрахунок на 2023 рік – 11513,70 грн.
Кількість педагогічних працівників закладу: 28,
– підвозяться до закладу з міста – 0.
Площа будівлі: 3022,1 кв.м.
Матеріально-технічна база закладу: 11 навчальних кабінетів, комп’ютерний клас (11 ПК), спортивна зала, гімнастичний та футбольний майданчики, майстерня, їдальня, бібліотека.
Підстави для зміни типу закладу:
– аналіз перспективної мережі закладу освіти не дає можливості сформувати чисельні профільні класи, визначені законодавством, з метою гарантування і забезпечення права кожного учня на вибір відповідного профілю навчання (ст.32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» зі змінами)
3. Нормативно-правове забезпечення
– Конституція України (стаття 143): територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації й установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.
– Постанова Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики»: консультації з громадськістю проводяться з питань, що стосуються суспільно-економічного розвитку держави, реалізації та захисту прав і свобод громадян, задоволення їх політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів.
– Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»: стаття 13 – пропозиції, як вносяться за результатами громадських слухань, підлягають обов’язковому розгляду органами місцевого самоврядування; стаття 26 – реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.
– Закони України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти»: реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти допускається лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.
4.Адреса (посилання) опублікованого на офіційному веб-сайті проєкту рішення

1 Головна


Розділ «Рішення сесій Красноградської міської ради VІІІ скликання»
5. Соціальні групи населення та зацікавлені сторони, на які поширюється дія прийнятого рішення:
Учні Піщанського ліцею – зміна типу закладу забезпечить гарантоване державою право на здобуття початкової та базової середньої освіти у найближчому до місця проживання закладі загальної середньої освіти. Учні, які бажають здобувати профільну загальну середню освіту отримають можливість навчатися в ліцеях міста Краснограда, у тому числі опорній школі, де є належна матеріально-технічна база, організовано профільне навчання, надаються додаткові освітні послуги.
6. Формат проведення громадського обговорення.
У зв’язку з тривалою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України та продовженням строку дії воєнного стану в Україні пропозиції (зауваження) щодо зміни типу Піщанського ліцею подаються в письмовій формі до 10 лютого 2023 року з моменту оприлюднення відповідного інформаційного повідомлення за адресою: вул.Соборна, 77, м. Красноград, Харківська обл., 63304, (відділ освіти Краснорадської міської ради), тел.(05744) 7-02-63 або на електронну адресу: krasnogradrvo@ukr.net із зазначенням прізвища, ім’я, по-батькові та адреси особи, яка їх подає.
Пропозиції, розповсюджені через соцмережі, не підлягають розгляду та не враховуються під час узагальнення результатів та прийняття остаточного рішення.
Публічне громадське обговорення у Піщанському ліцеї (зустріч з громадськістю) планується провести в березні 2023 року.
7. Адреса і номер телефону, за якими надаються консультації з питання, що винесено на публічне громадське обговорення:
вул. Соборна,77, м.Красноград, Харківська обл., 63304, (відділ освіти Краснорадської міської ради), тел..(05744) 7-02-63
8. Прізвище, ім’я відповідальної особи за проведення громадського обговорення:
ТУРОВА Антоніна Іванівна, начальник відділу освіти Красноградської міської ради, тел.(05744) 7-02-63;
СЛИВКА-ВЛАСОВА Світлана Іванівна, директор Піщанського ліцею Красноградської міської ради Харківської області.
9.Строк і спосіб оприлюднення громадського обговорення.
Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Красноградської міської ради.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.