Комунальне підприємство «Харківський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» (надалі – Фонд) створений з метою сталого розвитку та освоєння сільських територій, збільшення інвестування в будівництво житла, здешевлення його вартості та створення сприятливих умов для індивідуальних забудовників.

Згідно цього, завданням Фонду є здійснення фінансової підтримки жителів сільської місцевості, шляхом надання довгострокових (до 20 років) пільгових кредитів з річної ставкою 3 (три) проценти за користування, за рахунок коштів державного бюджету, за такими напрямками та в розмірах:

– 400 тис. гривень для спорудження нового житлового будинку;

– 250 тис. гривень для реконструкції житлового будинку або добудови незавершеного будівництвом житла (в тому числі реконструкції, добудови незавершених будівництвом об’єктів іншого соціального призначення під житло);

– 300 тис. гривень для придбання житла;

– 100 тис. гривень для спорудження інженерних та комунальних мереж або альтернативних видів енергопостачання та підключення їх до існуючих комунікацій.

Враховуючи критичну ситуацію, яка є наслідком агресії російської федерації на території Харківської області, Фонд ініціює розробку, подальше затвердження та втілення оновленої та розширеної Програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2023 – 2027 роки з залученням до співпраці органів місцевого самоврядування Харківської області.

У зв’язку з вищевикладеним просимо мешканців Красноградської територіальної громади, які потребують допомоги та надання пільгових кредитів, повідомити міську раду (тел. 7-00-60) з метою дослідження потреби прийняття Програми індивідуального житлового будівництва на селі.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.