Захід, який зібрав разом народних умільців, писанкарів, вишивальниць, майстрів декоративного мистецтва та інших талановитих людей

040520164 Найпрекраснішим святом, яке зберігає та примножує віковічні традиції нашого народу є Пасха Христова. У Великодні дні люди стають добрішими, гуманнішими і щирішими – у світі панує любов. Вони приносять кожному з нас безліч світлих надій, радість і щастя.

   Свіжоспечена паска, розмальовані писанки, палаючі свічки створюють відчуття гармонії внутрішнього світу людини із реальною буденністю. Найприємніше, коли до Великодніх свят із відповідальністю та радістю ставляться діти, адже вони є майбутнім нашого суспільства і продовжувачами пасхальних традицій.

   Третього травня чимало маленьких і дорослих красноградців зібралися у сквері Студентів, де проходив фестиваль-конкурс пасхальних композицій «Великоднє диво». Участь у ньому взяли дошкільні, загальноосвітні та вищі навчальні заклади міста, районний центр позашкільної освіти, районний центр дитячої та юнацької творчості, школа естетичного виховання, органи місцевого самоврядування району, представники Кегичівщини та, навіть, Полтавщини.

   Серед експонатів можна було побачити різноманітні декоративні композиції з писанок, крашанок, пасок, вишиті і домоткані рушники, образи, малюнки і багато чого іншого.

   Захід, який міська рада проводила вже втретє, відвідали голова Красноградської районної державної адміністрації Євген Третяков, голова районної ради Володимир Птишник та настоятель Благовіщенського храму протоієрей Миколай.

  Журі визначило переможців у чотирьох  категоріях  (дорослі, діти, дитячі колективи та дорослі колективи). Це було доволі складно, адже наш край справді багатий на талановитих людей. Та все ж таки кращих з кращих було визначено.

   Грамоти та призи переможцям вручив міський голова Володимир Максим. Він подякував усім учасникам за приємні емоції та хороший настрій.

040520165   040520166

Залишити відповідь