Чому українським підприємцям вигідно переходити на органічне виробництво? Навіщо потрібна сертифікація, і які переваги вона надає? Як відбувається процедура сертифікації?
На сьогодні органічна галузь прогресує в усьому світі, зокрема і в Україні, адже має цілу низку економічних, соціальних, екологічних переваг.
Так, сертифіковані органічні продукти:
▪ сприяють підвищенню конкурентоспроможності виробників на внутрішньому та зовнішньому ринках;
▪ сприяють збереженню здоров’я населення, адже такі продукти харчування є якісними та безпечними;
▪ не містять ГМО та їх похідних, а також пестицидів, гербіцидів, фунгіцидів, залишків хімічно синтезованих добрив;
▪ сприяють збереженню природного середовища, біорізноманіття, родючості грунтів.
У статті за посиланням (https://shorturl.at/boyGT ) дізнайтеся відповіді на основні питання про сертифікацію органічного виробництва.
Нагадаємо, у межах спільного проєкту від Програми USAID АГРО та компанії “Органік Стандарт” ММСП – виробники зернових та олійних – можуть отримувати послуги зі сертифікації, контролю експортних відвантажень, лабораторних досліджень, видачі сертифікатів на експорт, заощаджуючи до 90% вартості цих послуг.